Sundhed

Økologisk børnetøj giver børnene det bedste fra naturen. Ulden og bomulden er dyrket uden brug af kunstgødning og skadelige kemikalier, og der bliver heller ikke brugt farlige kemikalier i produktionen af tøjet. Børnenes sarte hud kommer derfor kun i kontakt med de naturlige materialer. Der er nemlig ingen skadelige giftrester i det økologiske tøj. På den måde mindsker du risikoen for allergi, eksem og skadelige sygdomme hos børnene, når du køber økologisk tøj. Desuden er økologisk bomuld mere holdbart og mere åndbart end ikke-økologisk bomuld. Når børns sundhed er vigtigt for dig, er det derfor naturligt at vælge økologisk tøj til dem.

 

Bedre miljø

Når du køber økologisk børnetøj, er du med til at passe på naturen. Der er et lavere CO2-udslip, et lavere vandforbrug og et lavere energiforbrug ved dyrkning af økologisk bomuld end ved dyrkning af ikke-økologisk bomuld. Når man dyrker økologisk bomuld, bruger man 91% mindre vand, end når man dyrker ikke-økologisk bomuld, og man bruger 62% mindre energi. Derfor belaster dyrkningen af økologisk bomuld miljøet i langt mindre grad end dyrkningen af ikke-økologisk bomuld. Når økologisk tøj er slidt op og bliver smidt ud, giver det også en mindre miljøbelastning end andet tøj, for det nedbrydes hurtigere i naturen. Økologisk tøj er derfor dit bæredygtige valg, når du køber børnetøj, fordi du ikke belaster naturen unødigt.

 

I den økologiske produktion af bomuld og uld bliver der ikke brugt kemikalier ligesom i den traditionelle produktion af garn og tekstiler. Ved produktion af en almindelig t-shirt bruger man op til et kilo kemikalier, men det gør man ikke i den økologiske produktion. Derfor hjælper du med at skåne naturen for farlige kemikalier, når du køber økologisk børnetøj.

 

Bedre arbejdsmiljø

De mennesker, der arbejder med produktion af økologisk tøj, har et bedre arbejdsmiljø end de mennesker, der arbejder med traditionel tøjproduktion, hvor der bruges mange farlige kemikalier. Det gælder både under dyrkningen, stofproduktionen og syningen af de økologiske tekstiler. Kemikalier og tungmetaller kan optages gennem huden og er derfor farlige for dem, der arbejder med produktion af tøjet og dem. Når du køber økologisk børnetøj, er du med til at sikre et bedre og sundere arbejdsmiljø for de mennesker, der producerer tøjet. De kommer ikke i berøring med alle de farlige kemikalier og kan derfor leve et sundere liv.

 

Flere i arbejde

Fordi produktionen af økologisk bomuld er mere arbejdskrævende end produktionen af ikke-økologisk bomuld, skal der bruges flere hænder. Det giver flere arbejdspladser i fattige lande, hvor der er mangel på arbejdspladser. Du er derfor med til at skabe flere bæredygtige arbejdspladser i fattige lande, når du køber økologisk børnetøj.

 

Bedre indtjening for bønderne

Bønder i fattige lande, der har bæredygtig produktion og dyrker økologisk bomuld, har ikke udgifter til pesticider og kunstgødning. Derfor sparer de mange penge og får en bedre indtjening end de bønder, der dyrker ikke-økologisk bomuld. Ved at købe økologisk børnetøj hjælper du med at sikre bønderne en ordentlig indtjening for deres arbejde.

 

 

Alt i alt kan du købe lækkert økologisk børnetøj hos os med god samvittighed!

About The Author

Related Posts