Hvis ikke du allerede har en halskæde blandt dine smykker, så ved du nu, hvad du skal ønske dig i julegave. En halskæde er en perfekt gave at give til en, du holder af, uanset om det er jul, fødselsdag, mors dag, Valentinsdag eller bare fordi. Halskæder med farverige perler, men også særligt halskæder lavet med ferskvandsperler, er at finde på mange ønskelister denne jul.

En perlehalskæde kan også være et godt køb til dig selv, hvis du ønsker at forkæle dig selv en anelse, men det er helt sikkert også et hit hos din svigermor eller din søster. Det tidløse smykke klæder enhver, der bærer det.

Saltvandsperle eller ferskvandsperle?

Perlehalskæder er igen blevet populære, selvom de aldrig rigtigt er gået af mode. Man hører ofte om ferskvandsperler, som dyrkes i muslinger, frem for saltvandsperler, som dyrkes i østers. Årsagen er, at ferskvandsperler dyrkes hurtigere, og der er flere perler i en musling end i en østers. Det er grunden til den prisforskel, som du vil opleve på de to typer perler. Det har dog intet med kvaliteten at gøre, da de minder meget om hinanden udseendemæssigt. Ferskvandsperler er bare billigere, og det er årsagen til, at flere gør brug af disse i deres smykkeproduktion frem for saltvandsperler.

Den stigende interesse i ferskvandsperler gør selvfølgelig risikoen for falske perler større. Hvis du ønsker at finde ud af, om dine perler er ægte, kan du gnide perlerne mod hinanden eller mod dine tænder. Hvis der er friktion, så kan du vide dig sikker på, at dine perler er ægte. Mange har sikkert prøvet det, men det er bare rigtigt ærgerligt at betale penge for noget, der ikke er ægte. Derfor kan du benytte dig af denne metode til at tjekke perlernes ægthed, inden du køber dem, såfremt du køber produktet fysisk.

About The Author