Det er slet ikke unormalt at være bange for at flyve. Faktisk er der en ret stor del af befolkningen, som frygter det. På den ene side, så er det nemt at forstå, da det kan føles meget ukontrollerbart, at svæve flere kilometer over jordens overflade. Men på den anden side, så styrter fly bare meget sjældent. Dette indlæg skal hjælpe dig af med din frygt for at flyve.

Meget lidt trafik

Flere undersøgelser peger på, at de fleste uheld sker pga. overtrafikering. Nede på vejene betyder det, at de ulykkerne sker, fordi der simpelthen er for mange billister. I flytrafikken er det en helt anden sag. Det er nemlig langt fra ligeså trafikeret i skyerne. Derudover så kan flyene ser hinanden på deres radar længe før, at de flyver forbi hinanden. Sandsynligheden for at to fly rammer hinanden er derfor meget lille.

Testes ofte

Noget andet som tit bliver frygt er, hvis systemer eller dele af flyet svigter. Her skal man bare huske på, at fly bliver gennemtestet hver gang de lander. Derudover så har alle fly en masse backupsystemer, som slår til, hvis andet svigter. Skulle noget svigte helt, så kan flyet også svæve meget selv. Det er bygget af lette materialer såsom glasfiber og komposit.

Lange uddannelser

Det er heller ikke hvem som helst, der får lov at arbejde på et fly. Både stewardesser og piloter har taget en lang uddannelse forud for deres job. Derfor er de klædt på til at løse alle situationer, der måtte komme ombord på et fly. Alt personale har været igennem diverse sikkerhedsprocedurer, og de ved derfor præcis, hvordan de skal forholde sig i alle nødssituationer.

About The Author