Det er dyrt at blive forældre, og børneværelset koster mange penge at indrette. Men husk at gøre det med omtanke – både for jer selv og for miljøet.

Meget af det vi køber, skal kun holde i kort tid, og derfor går vi efter den laveste pris. Billige møbler er som regel ikke de mest holdbare, og derfor bliver de hurtigt smidt ud igen. Det er ikke bæredygtigt, og derfor vender trenden.

Der er intet i vejen med praktiske møbler fra IKEA og Babysam. De koster ikke meget og de holder den relativt korte brugsperiode ud. Problemet er at det er en brug-og-smid-væk kultur, som vi i alle andre sammenhænge, har travlt med at gøre op med. Børneværelsets indretning har i mange år været domineret af farverige Prinsesser og Spiderman, men det er heldigvis ved at vende. Den nye tendens dikterer smukke og holdbare møbler. Afdæmpede, men samtidig stilfulde farver. Ud med plastik og ind med bæredygtige træmøbler, klassiske Kay Bojesen dyr og legetelte og sengetøj fra Ferm Living.

byKlipKlap er et godt eksempel, på møbler der giver mening under hele barnets opvækst. En lækker foldemadras, der er udført i eksklusive møbelstoffer eller læder. Den findes i flere forskellige størrelser, samt et væld af farver. Der er knapper i kontrastfarver og uanede muligheder for at kombinere designet, så det passer til netop dit hjem. Omdrejningspunktet er form og funktion. byKlipKlap pynter, og er samtidig løsningen på flere praktiske udfordringer i hjemmet. Uanset hvilken model du vælger, får du både tumlemadras, sofa eller daybed. En hyggekrog eller en seng til overnattende gæster. En spændende hule, et klatretårn eller en rutchebane for ungerne.

Når møbler løser flere forskellige problemer på én gang, og er lavet i en kvalitet der forlænger holdbarheden, gavner de miljøet.
Der findes sikkert lignende løsninger i Netto og IKEA, men tænk på hvor mange der skal fragtes hjem fra Fjernøsten, fordi de kun holder i kort tid inden de skal erstattes af nyt. Transport er en væsentlig belastning for planeten, og ved at investere i kvalitet og holdbare løsninger, gør du noget godt for både dig og din omverden. Prisen er måske højere, men holdbarheden er tilsvarende længere, og dermed går det lige op økonomisk. Din gevinst er at dit barn fra sine første leveår omgives af godt design, og at de voksne får et børneværelse, der matcher den gode stil i resten af hjemmet.

About The Author