Er du en haj til tal? Eller synes du bare, at økonomi er spændende? Så skal du måske overveje en økonomielev uddannelse. Som økonomielev uddanner du dig til at kunne træffe store økonomiske beslutninger, styrer den økonomiske balance i virksomheder og meget mere.

Som elev får du massere af praktisk erfaring, fordi du får lov til at være en del at en virksomhed fra starten. Du vil på den måde både få indsigt i virksomhedens gang og de økonomiske aspekter. I takt med dit uddannelsesforløb vil sværhedsgraden af dine opgaver stige, så du starter med mere håndgribelige ting. Du vil under din uddannelse prøver kræfter af med både, bogføring, budgetter, lovgivning, regnskaber osv. Hvis du er elev i en større international virksomhed, så får du også mulighed for at stifte bekendtskab med øvrige selskaber i verden over.

Hvad kræver det af dig?

For at du kan søge stilling som elev, så skal du have gennemført EUX rettet mod kontor, HHX eller en anden ungdomsuddannelse. Ved HTX, STX eller HF skal du supplere med et bestået EUD forløb rettet mod kontor. Forløbet tager ca. 5 uger og kan både tages fysisk eller online. Derudover så skal du være ambitiøs og ansvarsbevidst, da du kommer til at sidde med rigtig meget ansvar. Det er også en vigtig kompetence at kunne holde hovedet koldt, fordi du kommer til at have en hverdag, hvor du har mange bolde i luften. Sidst men ikke mindst skal du være vedholden. Der vil helt sikkert komme nogle udfordringer undervejs, men som elev får du massere af hjælp og undervisning. Der er ingen, som mestrer en disciplin lige fra starten. Så hvis du har fået blod på tanden, så er det bare med at søge.

About The Author